Landelijk nieuws


Op deze pagina wordt landelijk nieuws, gesplitst in Zinloos geweld en Zinvol gedrag en dat aansluit bij de doelstelling van de Stichting, gepubliceerd. Een publicatie staat tijdelijk op deze pagina en wordt daarna verplaatst naar het archief. Daarnaast zijn er aparte pagina’s voor Regionaal en Algemeen nieuws. (Voor meer info klik op de bijgevoegde afbeelding.)Zinloos gedrag

FIOD houdt mannen aan voor fraude met inzameling goed doel.

De fiscale opsporingsdienst FIOD heeft gisteren een 33-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht en een 42-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van fraude met goede doelen voor zieke kinderen.
(AD, 22-01-2020)Weer dealers, ronselaars en loverboys van scholen!

Drugsdealers, ronselaars, wapens en loverboys: Leefbaar Rotterdam vindt dat scholen én de gemeente en politie beter hun best moeten doen om ze te weren van scholen. De partij heeft een initiatiefvoorstel ingediend waarin maatregelen worden genoemd die de veiligheid op scholen fors moet verbeteren. (AD, 29-11-2019)

 

 

Zinvol gedrag

Een burn-out is een cadeau aan jezelf.

Een op de zes werknemers - dat zijn ongeveer 1,4 miljoen Nederlanders - heeft last van burn-out klachten. Psychiater Bram Bakker voegde zich in begin 2018 bij dat leger. Na weken op de bank te hebben gelegen, begreep hij dat hij zelf aan de bak moest. AD, 22-10-2019, pag. 24/25
Altijd celstraf, nooit taakstraf voor belager van hulpverleners.

Wie hulpverleners belaagt, krijgt straks gegarandeerd celstraf. Geweld tegen agenten, ambulancebroeders en brandweermannen kan niet meer worden afgedaan met een taakstraf of boete, bevestigt het ministerie van Justitie en Veiligheid berichtgeving in De Telegraaf.
(NOS 14-10-2019) 


Terug naar boven